Kom igång med hembakning

En av dina nyårsbeslut kan vara att äta mer hemma, men din matlagningsupplevelse och dina färdigheter kanske inte är vad du vill. Att baka hemma kan hjälpa dig att spara pengar, äta hälsosammare eftersom du kontrollerar ingredienserna och ger en chans att experimentera och anpassa recept som passar din situation.

Genom att börja med något som är lätt kan du lära dig att laga mat och du får äta de goda resultaten. Om kakan är en familjens favorit kan det vara ett bra ställe att börja lära sig att baka en enkel mellanmålskaka.

Varje kaka som görs som ett lager kan betraktas som en mellanmålskaka.

Enkla kakor är praktiska att tillaga efter skolgodis, säck luncher och för avslappnade fester eller middagar.
Teknikerna är enkla och ingredienslistan är relativt kort och använder mestadels vanliga skaffesprodukter.
Mellankakor kan vanligtvis göras framåt för att underlätta planeringen av evenemanget.

Hur man serverar mellanmålskaka

  • Använd din sallad eller efterrätt tallrikar. Varje tallrik som ligger inom intervallet 7 till 9 tum fungerar bra, beroende på storleken på dina skivor, och om du serverar den med glass eller inte.
  • Planera att lägga till glass för födelsedagsfester, jubileum och liknande evenemang. En kupéformad tallrik (slät med något upphöjda sidor), eller till och med en grunt soppskål, fungerar bra för att hålla smält glass på skålen.
  • Klä upp den här tårtan för en mer formell händelse genom att skära bitarna mindre och servera på fina porslinbrödplattor i intervallet 4,5 till 6 tum. En ätbar blomma eller liten dekoration i glasyren (kanske en som plockar upp färgerna) ger en speciell touch för ett teselskap eller bröllopsdusch.

Snackkakor är lätta att piska upp när som helst för en snabb efterrätt. Att lära sig att baka kan vara ännu roligare när du njuter av de läckra resultaten tillsammans med familj och vänner.

Lämna ett svar