Grundläggande ingredienser för hembakning

De flesta bakningsprojekt kräver liknande ingredienser. Innan du påbörjar något nytt bakprojekt, se till att du läser receptet i förväg. Om du håller de flesta av de grundläggande ingredienserna till hands kommer du att vara inställd. Men om du väljer ett recept med vit choklad och tranbär från din kokbok kan du behöva hämta några fler föremål från mataffären.

Kylda ingredienser

En stor del av dina grundläggande bakrecept kräver antingen smör eller margarin. Köp dem i stickform för enklare mätning. Många recept kräver ägg. Försök att använda stora när det är möjligt. En annan kylartikel du kan behöva för ett bakningsprojekt är mjölk. Att ersätta fettfri helmjölk kan förändra den färdiga produktens rikedom, så kom ihåg det.

Torra ingredienser

De flesta recept använder mjöl för alla ändamål om inte annat anges. Du kan också använda detta mjöl för att rulla ut pajskorpa eller kakdeg och för att förbereda en kakpanna. Det finns tre sorters socker du kanske vill ha i ditt skafferi. Granulat används oftast och brunt socker kommer på nära håll. Pulveriserat socker används främst för glasyr och dammning på kakor, så du kan vänta med att köpa detta tills du behöver det. Håll alltid båda bakpulverna till hands eftersom du kommer att använda dem mycket. Om du har ett recept med choklad brownie eller ett recept med chokladkaka som du kan använda ofta, överväga att köpa en behållare med osötad kakao för att hålla till hands.

Kryddor och smakämnen

De viktigaste kryddorna du använder är kanel, salt och muskotnöt. Det här är artiklar som du vill lagra. Om du planerar att baka något med pumpa kan du investera i kryddorna när du behöver dem. Det viktigaste smakämnet du behöver är vaniljextrakt. Du kommer att använda detta ofta. Du kan köpa imitation, men för den bästa smaken kan du spruta på vanilj av högre kvalitet om du kan. Du kommer att upptäcka att ett tillfälligt bakrecept kräver en annan smak än vanilj. Köp dem när du behöver dem.

Oljor och fetter

Många bakningsrecept kommer att kräva vegetabilisk olja som raps eller safflor. Köp en mindre flaska om du använder detta sällan så att det inte går illa för dig innan du använder det hela. Om du planerar att göra pajskorpa från grunden måste du ha en burk av förkortning i ditt skafferi. Förkortning är också bra för smörjning av en tårtburk innan den mjölas och också bra för smörjning av en kastrull för barkakor. För att hålla dig friskare kan du använda en matlagningsspray för att smörja pannor istället.

Det finns vanliga ingredienser som mjöl, socker, ägg, vanilj och olja som du kommer att använda om och om igen om du bakar regelbundet. Om du hittar ett klibbigt kola-puddingrecept som du måste prova, kan du behöva göra en resa till livsmedelsbutiken för några specialföremål som du inte har i ditt skafferi. Men om du lagrar grunderna i ditt kök är du redo när din söta tand börjar ringa.

Lämna ett svar