Bestäm hur lång du vill ha din häck innan du planterar

Om du börjar från början, välj växter som lämpar sig för att skapa en häck som Thuja brabant, vilket betyder att de naturligt växer upprätt och tätt – orden columnar’or fastigiate i namnet indikerar den typen av växande vana.

För formella häckar kommer dessa buskar också att behöva tolerera klippning och frekvent beskärning, som barlind, liguster och buksbom. I allmänhet behöver en häck minst 3 fot i bredd. När det gäller höjd blir det lättare att hålla din häck i ögonhöjd. annars kommer du att behöva en stege för att klättra för att komma i övre delen.

Kulturen att plantera träd och buskar i täta, sammanvävda linjer går tusentals år tillbaka till åkrarnas bönder som behövde ställa boskap och skydda ömma grödor från havsvindar. Det bästa är att ta reda på hur hög och bred du vill att din häck ska vara innan du planterar. Undersök vanan med vilken växt du vill skydda. Följt av att välja en sort som inte kommer att växa över. Om du ignorerar sådan undersökning kommer du att ha trångt och smalt utrymme för att odla dina häckväxter. På samma sätt, utan ordentlig forskning när det handlar om hur lång du vill att din häck ska vara, blir det svårt att klippa. I sådant fall kommer du att kämpa för en uppförsbacke och försöka skära ned häcken till storlek.

Bra val för större, mer naturligt formade vintergröna häckar som kräver minimal beskärning inkluderar västra arborvitae, östra röda cederträ, enbär, cypress, hemlock, fastigiate tall furu och vissa sorter av järnek. Där lövverk med fyra säsonger inte behövs kan du överväga informella häckar av blommande buskar, såsom forsythia, lila, hortensia, ros av sharon, crape myrtle eller rugosa rosor.

Lär känna skillnaden mellan en häck och privata växter

Förvänta dig inte att en häck ger mycket integritet eller blockerar en oönskad vy. Häckar upprätthålls i allmänhet 6 till 8 fot höga; integritetsplantningar kan stiga 30 fot. I allmänhet är skärmplantager också mycket bredare, som består av en blandning av förskjutna vintergröna och lövträd, buskar och perenner för ett naturligt utseende.

Låt en häck vara en häck – en attraktiv buskgräns som omsluter din trädgård och förenar landskapet. 

Att plantera en häck är ett av de vänligaste sätten att sätta en gräns runt en fastighet. Använd alla typer av buskar för häckar som ljudbarriärer. Till skillnad från staket tar buskar tid att växa, så att du lättare kan definiera ditt utrymme. Förutom att skapa sekretess är säkring ett utmärkt sätt att dela trädgårdar, föra gränsen till en uppfart och pryda ditt hems fundament.

Lämna ett svar